Elokuu on kohta puolessa välissä ja tämä kesä on mennyt aivan liian nopeeta. Se on mennyt lähinnä töissä ja oon saannu kuvata aivan uskomattoman määrän ihania ihmisiä. Lapsia, aikusia, hääpareja, koiria, u name it. Välillä en ymmärrä itsekkään miten oon jaksanu tätä rumbaa, paniikkia, stressiä ja unettomia öitä joita se stressi välillä on aiheuttanut. Onneks oon ollu terve ja polvi ei oo oireillu enää leikkauksen jälkeen, selkäkin on pysyny suht hyvänä säänöllisen kuntosalitreenin ja hieronnan ansiosta.

Oon niin kiitollinen ja onnellinen tästä mahdollisuudesta tehdä tätä toista rakasta työtäni. Ei oo käyny mielessäkään hylätä kaupantädin uraa, tai onhan se joskus käynyt mielessä, jos tekis vain yhtä työtä. Mutta en taida enää osata. Oon tehnyt tätä niin kauan jo. Lokakuussa mun pikku yritys täyttää 5  vuotta.  Välillä kun on superkiireitä kausia ja viimeistä vapaapäivää ei edes muista, sillon välillä tulee mieleen, että minkä helvetin takia mä teen tätä. Miks ajan itseni loppuun joka kesä. Mutta sitten hyvin nukutun yön jälkeen tajuan taas. Sisälläni asuu pieni työarkomaani joka auttaa kanavoimaan tätä valtavaa energiamäärää.  Jos mulla työpäivän jälkeen ei oo tekemistä niin turhaudun. En osaa  esim rauhoittua ja kattoo telkkaria. Siivoan ennemmin vaatekaappia.

Janin kans rauhotun ja voin olla liikkumatta. Eilen katottiin peräti 2 leffaa peräkkäin. Mulla on loputon energiavarasto. Se ehtyy silloin kun olen kipeänä, tai yliväsynyt. Mutta sitten kun oon terve ja oon hyvin nukkunu niin kaikki on taas yhtä hurlumheita.

Mä tarvin sitä. Rakastan ihmisiä, ja rakastan kuvaamista, optimaalinen tilanne on sellainen, että kuvaustilanne on niin pitkä kuin haluan. Mulle tulee paniikki jos mulla on vaikka puoli tuntia aikaa tehdä joku juttu. Mulla pitää olla aikaa, mun päässä rupee raksuttaan siitä hetkestä kun tapaan ihmisen, vietämme aikaa yhdessä ja saa visioida. Se on tärkeää. Mulla on hullu mielikuvitus joka on aina päällä. Ei ole on eikä off tilannetta. Se on jatkuvaa. 

Mua on yllättänyt se kuinka monet ihmiset ovat sitä mieltä että mun pitäis tehdä tätä työtä puoli-ilmaiseksi. Tämä on jatkuvaa sijoittamista. Pitää ostaa uutta kameraa, huoltaa putkia, hankkia uusia putkia, maksaa ennakkoveroja, veroja, arvonlisäveroja. Tämä on mun käsityötäni jota mä teen koko sydämmestäni. Ja kun joku tinkii ja kyseenalaistaa hintoja musta tuntuu että mun työtäni ei arvosteta ollenkaan. Enhän mä tingi kampaajalla, enkä kyseenalaista hintoja. Mä maksan sen mitä pyydetään. Jos oon tyytymätön menen valittamaan. Se on yksinkertaista. Kun teen jotain teen sen 100% energialla ja sydämmelläni. En ajattele mitään muuta. On vain se hetki. Ymmärrän että elämä on kallista. Se on myös kallista minulle. Tämä työ vie mun kaiken aikani. Miten hinnoittelet aikasi. Se että teet vapaa-ajalla työtä. Ei sitä voi hinnoitella.  Kun lähdet aamuvuoron jälkeen kuvaamaan häitä ja tarvit jokaisen energiarippeen jaksaaksesi, ja kun seuraavana päivänä meet töihin kun edellinen päivä on venynyt 16 tuntiseksi. Objektiivi maksaa helposti yli pari tonnia, samoiten kamerat. 

Mutta mä saan siitä hyvän mielen kun asiakkaat ovat tyytyväisiä. 

Kun kesä on mennyt kiireisesti palkitsen itseni jollakin. Irtaudun hetkeksi arjesta. Tämän vuoden palkinto on Balin matka helmikuussa.

Tässä muutama kuva meidän hotellilta. 

Ps. Saatiin matka aivan hullunhalvalla. Kun on ajoissa liikenteessä säästää todella paljon. Aina matkaa ei kannata ottaa isoilta matkanjärjestäjiltä, jos on vähän aikaa tutkailla lentoja ja hotelleja.

Eebokers.fi 

 

HDPSSANU1029_2_30-2 HDPSSANU1018_2_30-2 HDPSSANU1016_2_30-2 HDPSSANU1022_2_30-2

( kuvat: tjäreborg )

Tässä tulee sekava kuvapläjäys kesän töistä ja väliin smoothie kuvaa. Oon totaalisen hurahtanut leivän jäätyä pois ruokavaliosta. Tänään ymmärsin hankkia jo paremman blenderin. Enemmän tehoja. Sillä kolmas OBH nordican moottori paloi aamulla. Siellä on mös kuva kohtalokkaasta Pub Hakalax palosta perjantain ja launtain välisenä yönä jossa moni menetti työnsä, kantapaikkansa, olohuoneensa ja kotinsa. Siitä teinkin facebookin Sonja Hagström Photography sivulle kirjotuksen jota on tällä hetkellä jaettu 165 kertaa ja se on tavoittanut 43 506 ihmistä mikä on järisyttävä määrä.  

Kiitos ♥

sonjahagstromphotography@gmail.com / 045-2586699

Kiitos kaikille ihanille asiakkailleni kuluneesta kesästä, ja tuleville. Te teette mun unelmastani totta ♥

Share Button
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail