Vuoden viimestä hääparia kuvattiin lauantaina aivan jäätävässä kelissä. Järkevää ois ehkä ollut olla menemättä mutta koska oltiin päätetty että otetaan ulkokuvia niin mentiin.

Ja onneks mentiin !

Olihan valo ihan mieletön ! Leikkarilla oli hirvee tuuli. Kylmä ja liukas. Siinä on sellanen ero, lempeä lumisade ja muutama miinus-aste, tai sitten tämä jäätävä viima ja joka tuntuu -25 asteiselta tuolla merenrannalla. Se vaikuttaa fiilikseen tosi paljon.

Täytyy myöntää itekkin että kun nousin autosta ulos ja piti päästä se 10 metriä eteenpäin kameralaukun kans eikä hiekanmurua ollu missään niin mietin hetken että voihan ny helvetti.

Oon kuitenki oppinu vuosien varrella että jos päättää että onnistuu niin sit onnistuu. Se pitää vain päättää. Siihen pitää itse uskoa. Jossei itse usko itseensä niin kuka sitten uskoo ? Haluaisin uskoa että minulla on niin vahva usko omaan tekemiseeni että se tunne tarttuu myös asiakkaisiin. Tä on sellanen juttu ( mun mielestä ) joka on kaikkein tärkein tässä työssä. Pitää saada asiakas uskomaan siihen että kaikki menee hyvin, ja että kuvat onnistuvat toivotulla tavalla. Se tosin tarkoittaa myös sitä että sinun täytyy uskoa itseesi ja näkemykseesi. Ja sitte pitää osata tsempata ja ohjata tilanne oikeeseen suuntaan.

 Kaikki on suurta improvisaatiota. Elämä on kuin jazzia, parhaimmillaan sillon ku improvisoi.  Oon harvoin viime vuonna päässy helpolla hääkuvaamisten kanssa ja oon tottunu siihen että aina on muuttujia. Muuttujat ovat kuitenkin voimavaroja.

 ( Kiitos Eve Huhtala, opin ja sisäistin tämän ajatustavan sulta salamannopeesti ja tiedän nyt että mikään asia ei voi horjuuttaa mua kun niin itse päätän. ) 

Välillä joutuu miettimään vaihtoehtoja ja muuttamaan suunnitelmia. Monesti lopputulos on jotain paljon parempaa kuin alkuperäinen suunnitelma. Siksi en halua enää suunnitella niin hirmutarkasti. Se menee harvoin suunnitellusti. Toki suunnitelma pitää olla, ja saa olla. Mutta pitää aina olla varautunut siihen että kaikki voi silmänräpäyksessä muuttua. Se voi olla keli, se voi olla fiilis, se voi olla hajonnu objektiivi tai jäätävä selkäkipu. Se voi olla ihan mikä vain. 

Me kuitenkin selvittiin Johannan & Matiaksen hienosti, ja oon onnellinen siitä. Täällä istun, jalka paketissa. Eilen olin polven tähystysleikkuksessa ja oon 4 viikkoa sairaslomalla ja saan pysytellä sisätiloissa jonkun aikaa. Kivut on välillä kovia mutta tämä on vain hetkellistä.

Uusia seikkailuja kohti, Hello there 2017 ! 

so9a0241 so9a0305 so9a0387 so9a0425_2 so9a0446_2 so9a0470 so9a0489 so9a0496_1 so9a0500 so9a0520 so9a0580 so9a0619 so9a0668 so9a0690

Kiitos J & M ♥ 

045-2586699 / sonjahagstromphotography@gmail.com 

Share Button