Black & White and a little inbetween.

Eilen illalla käytiin uittamassa Rolffia taas kerran 🙂

( airedalenterrieri nimeltä Oscar jolla on ainakin 5 nimeä ) Lahdenperässä. Magee hiekkaranta, pitkästi matalaa. Lämmin vesi ja ilta-aurinko.

Ja Lensbaby. Ja tänään käytiin Jepualla kyläilemässä ja uittamassa koiria ihanalla metsämontulla jossa ei ollut ketään muuta 🙂 Luksusta !

Värikuvat näyttivät eilen todella valjuilta. Siirryin mustavalkokuviin, niillä saa jotenki sitä syvyyttä ja dynamiikkaa kuvaan kuin kuvaan. Lensbabyssä haastavaa on pienen pieni syväterävyysalue, se onkin vaatinut MONEN päivän harjoittelun, oon kuvannu oikestaan taukoamatta sillä perjantaista asti jolloin sain sen. Aluksi se tuntui mahdottomalta.

Ei onnistunu millään, kun on liian tottunut automaattitarkennukseen tuntui että käsintarkennus ei onnistu millään. Mutta muruni hyvillä neuvoilla ja omalla kasvavalla maltilla se alkoi pikkuhiljaa onnistuun. Mä aloin näkeen. Näin juttuja joita en ensin nähnyt. Hassua miten silmä tottuu uusiin juttuihin ja miten sitä oppii etsimään ja erottamaan tarkan hieman epätarkasta. Niin että tarkkuus lopulta on täydellinen.

Tosin Lensbabyllä kovinkin epätarkat kuvat ovat suorastaan taiteellisia. Ei ole oikeaa eikä väärää. Käyrä ei kerro koko totuutta. Teknisesti onnistunut kuva ei välttämättä aina ole hyvä kuva. On VAIN hyviä kuvia.

Katsoja määrittelee sitten sen kuinka hyvä on, ja mistä tykkää jos tykkää ollenkaan. Nämäkin kuvat ovat hyvin erilaisia kuin mitä olen tottunut kuvaamaan, tai sanotaanko mitä olen opetellut kuvaamaan. Käytän yleensä tiukkoja rajauksia. Mutta näissä kuvissa jos alkaa rajaamaan se koko juttu katoaa. Suttuisuus. Se on se juju. Bon Voyage, mukavaa katselumatkaa Lensbaby kuvien maailmaan. Tässä taas muutama lisää, näistä mä tykkään tosi paljo, kuvauskohde on mun rakas Airedalenterrieri joka on oikea vesipeto. Sitä ei meinattu saada vedestä pois ollenkaan !

Ja vielä vähä teknistä tietoa.

Valotusaika vaihteli mv kuvissa  1/800 – 1/3200 koska kohde oli hyvinkin liikkuva ja halusin liikkeen näkyvän.

ISO oli 160-800. otin valmiita mustavalkokuvia. Valotusaseutkset oli hieman miinuksen puolella jotta kuviin ois saannu lisää syvyyttä.

 

Jälkikäsittely on hyvin vähäistä, ja sen mitä käsittelen tein photoscapella.

 

 

 

 

 

 

Share Button
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. SkÄdÄm

    http://www.vimeo.com/17244722 tsekatkaapa 🙂

Vastaa