J o n n a & V i l l e

Tänään oli Jonnan & Villen hääpäivä, Onnea heille <3

Hääkuvaaminen on ihanaa, palkitsevaa mutta samalla hyinkin haastavaa. Tänään se meni hyin. Olen erittäin tyytyäinen. Kuvattavat olivat rentoja ja molemmilla oli omia kivoja ideoita joita toteutettiin.

Hääkuauksessa pitää hallita monelaista osa-aluetta. Lainatakseni yhtä länsinaapuriamme, eli ruotsin top 10 kärkeen kuuluvaa hääkuvaajaa ( jolla on todella UPEITA KUVIA  !!)  Jonas Petersonia: ( klikkaamalla tuota nimeä pääset suoraan Jonaksen kotisivulle 🙂

” – Älä kuvittele hääkuvauksen olevan mitenkään helppoa, se on lähinnä vaikeinta mitä voit tehdä. Aikataulu on tiukka, ja kaiken pitää toimia 100 %, et saa toista mahdollisuutta ottaa kuvaa uudestaan, sinun täytyy olla hyvä kuvaamaan, ja sinun täytyy hallita mm. muoto-  dokumentäärinen, sekä maisemakuvaus. Ja samana päivänä kaikki. Älä pelkää, mutta valmistaudu hyvin ja näe se haasteena. Loppuviimein kaikki on kiinni siitä miten näet maailman ja sommittelet kuvasi ”

Ihmisiä pitää osata ohjata, jotta heidän parhaat puolensa tulevat esiin kuvissa. Heidän toiveitaan pitää kuunnella ja toetuttaa mahdollisuuksien mukaan. Kyse on kuitenkin asiakaspalvelusta ja hääpäivästä ja kuvista pitää välittyä onni & iloisuus ja rentous.

 

Vinkkejä :

Käy läpi mielessäsi miten vihkiminen menee jotta olet valmiina tärkeissä tilanteissa. Sitä ei voi oppia muuta kuin harjoittelemalla. Kunnioita vihkimisseremoniaa, älä kuvaa rukousten aikana äläkä missään nimessä mene alttarille kuvaamaan. Varmista kuvaamisen aikana että kuvat onnistuvat, kuvaa valmiita seepioita sekä mustavalkoisia, äläkä unohda värikuvia, mustavalkokuvia kun ei jälkeenpäin voi muuttaa värikuviksi. Jos kuvista tulee suttuisia tai liian tummia tai vaaleita on syytä tehdä asialle jotain 😉

Jos hääparia jännittää eikä tahdo irrota hymyä, pyydä heitä rohkeasti hymyilemään. Ota lähikuvia, pusukuvia, tilannekuvia, kuvia kukkakimpusta, kuvia morsiamesta, kampauksesta, sormuksesta. Käytä mielikuvitustasi, vain taivas on rajana. Jos jommallakummalla, sulhasella tai morsiammella menee silmät herkästi kiinni, pyydä paria katsomaan toisiaan, tällä tavoin teet kuvista onnistuneita ilman silmät kiinni kuvia joita ei voi pelastaa, ota varuilta paljon kuvia jotta niitä helmiä varmasti löytyy.

Better be safe then sorry.

Jos olet koko päivän kuvaamassa, eli kirkko & juhlat loppuun asti, pidä huoli että kuvaat kaikkia vieraita, eri tilanteissa, tilannekuvat ovat kivoja ! Ja pidä huoli että yhteiskuvat onnistuvat. Ne ovat hääparille tärkeitä, käytä tässäkin mielikuvitustasi, pyydä kuvattavaa porukkaa poseeraamaan, perinteisten kuvien lisäksi. Hyppäämään ilmaan, ilmeilemään, käytä  eri asetelmia, käytä täytelvalona lisä-salamaa jos sinulla on sellainen, se on todella kätevä ja välillä jopa välttämätön, ideoi rohkeasti, se on once in a lifetime tilaisuus ikuistaa hääparin elämänsä tärkein päivä upein kuvin ja siinä pitää olla vähän hulluutta ja rohkeutta mukana. Lycka till !

Harjoitus tekee mestarin !


Share Button
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. TwbNdS

    jeei,u did it again!!!! Hurjan kauniita kuvia 🙂

  2. Sonja

    tänkjuu sis <3

Vastaa