Kennelliitto rekisteröi vuonna 2010 noin 51 400 puhdasrotuista koiranpentua yli 300 eri rodusta. Suomessa arvioidaan olevan noin 600 000 koiraa, joista puhdasrotuisia on noin 450 000.

Jokaiselle rodulle on oma rotujärjestö tai -yhdistys.

Suomessa on viisi kotimaista koirarotua: karjalankarhukoira, suomenajokoira, lapinporokoira, suomenlapinkoira sekä suomenpystykorva, joka on kansalliskoiramme.

Koira on ihmisen paras ystävä.

Suurin osa kavereistani omistaa koiran. Isoja, pieniä, keski-kokoisia. Työkoiria, kotikoiria, häkkikoiria ja koiria pihalla narussa. Sitten ovat nämä ns. astetta paremmissa oloissa olevat perheenjäsenet jotka saavat olla perheen kanssa sisällä. Minullakin on koira, Airedalenterrieri : Energetics absolute power, eli Oscar, jolla on monta muutakin nimeä.

Minulla on viimeaikoina ollut useampi koirakuvaus. Tein niistä yhteispoustauksen. Monta kärpästä samalla iskulla 🙂

Upea Berninkoira Taika, jonka kuvasin Laajalahdessa ( Kokkola ) juuri ennenkuin tuli lunta, eräänä keskiviikkona. Pikkuruinen Alma, Englanninbulldoggi, NIIN suloinen nuori neiti, 10 viikkoinen, murisi kameralle ja oli hellyyttävä. Ja viime sunnuntaina UPEA valkoinen paimenkoira Rommi ( Swarzekoks Havgan ) ja valkoinen suloinen kääpiösnautseri Iivana ( Peacemaker´s Fausto )

Minua niin surettaa lukea uutisia jossa koiria on hakattu kuoliaaksi, on jätetty kuolemaan nälkään kun ei jakseta hoitaa eikä viitsitä hankkia lemmikilleen uutta kotia. Niillä on vain MEIDÄT. ME olemme VASTUUSSA lemmikistämme yhtä lailla kuin lapsistamme ja itsestämme. Ne tarvitsevat hoitoa, ruokaa, hellyyttä ja liikuntaa. Koira luottaa niin kauan kunnes sitä kohdellaan kaltoin. Ja miksi niitä kohdellaan kaltoin ? Siksi kun itsellä on paha olla eikä viitsitä eikä jakseta tarttua oikeisiin syihin vaan puretaan agressiot lemmikkiin joka ei voi puolustaa itseään, vasta kuin loppuviimein puremalla. Ja siihen monen lemmikin taival päättyykkin.

Kun koira joutuu tahtomattaan puolustamaan itseään, kun sille ei anneta vaihtoehtoa, se on suurin vääryys.

Onneksi minun kaverini hoitavat koiriaan hyvin ! <3


Minulla on paha tapa puuttua epäkohtiin jos näen niitä, koen sen velvollisuudeksi. Jos tiedän että koiraa kohdellaan huonosti minä puutun siihen, vaikkei se ole minun asiani mutta koen sen velvollisuudeksi. Se on JOKAISEN velvollisuus koittaa pelastaa kaltoinkohdeltu lemmikki ja yrittää mahdollisuuksien mukaan  järjestää sille paremmat oltavat.

Joka tilanteessa on neuvotteluvara, oli se kuinka huono hyvänsä.

Viranomaisilla on kädet täynnä eläinsuojelurikoksia ja monesti nämä koiriin kohdistuvat jäävät taka-alalle kun ei ole resursseja. Surullista.

No nyt on paasattu. Tässä tulee näitä kuvia. Toivottavasti minulle tulisi lisää koirakuvauksia. Rakastan koiria !

 

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2012 KAIKILLE LUKIJOILLENI <3

 

 

 

 

 

 

Share Button
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail