Ciao ! 

Tällä hetkellä maailmani pyörii koirien ympäirllä. Ja se on pelkästään hyvä asia. Rankkaakin rankemman kevään jälkeen tämä on hyvää vastapainoa  Arki Edin kanssa on opettelua, välillä takapakkia ja välillä edistystä. Välillä kaipaan vanhaa ärjyäni Rolffia joka oli niin viisas ja osasi kiertää tolpat ja olla paikallaan liikkumatta ( nojoo osas se paljo muutaki, se vaan oli Rolffi, ei ole toista. Mun ärjy  )

Kaipaan sitä katsetta kun se kuunteli ja muka ymmärsi joka sanan, ja itseasiassa, uskon että se ymmärsikin. Mutta koska tiedän että jos vaan jaksan toistaa ja toistaa samoja juttuja again and again Edin kans siitä tulee ihana kaveri.

Ja sitähän se on nyt jo. Sillä on huumoria, sillä on se herkempi puoli kovan pinnan alla ja se osaa olla niin kiltti. Terävillä hampaillaan se kokeilee ihan kaikkea, mp3 kuulokkeet kestivät 4 sekuntia kun se löysi ne sohvalta ja olin vähemmän skarppina hetken. Tohveli saa välillä kyytiä ja villasukat on IN. Jos verkkarit jää lattialle ne voi löytyä keittiöstä. Aamulla joutuu valitseen meneekö ite vessaan ja siivoaa Edin pissat, vai mennäänkö ulos ja pantataan hetki xD Ärinä ja taistelutahto on uskomaton. Imuri, moppi, rätit, lattialastat ja kaikki mikä liikkuu pitää tuhota ja tappaa. Siihen pureudutaan pikkuhiljaa. Mutta kaikinpuolin loistokoira 🙂

Terrierit jalostettiin alun alkaen metsästykseen. Niiden nimi tulee latinankielisestä sanasta terra, joka tarkoittaa maata. Terrierit metsästivät niin maan päällä kuin maan allakin; ne tunkivat itsensä esimerkiksi ketun- tai mäyränkoloihin. Terrierit tunnetaan sinnikkyydestään ja kiivaudestaan. Ne voivat olla hyvin rakastettavia lemmikeitä, ja jos pidät koirasta, jolla on luonnetta, terrieri voi olla erinomainen vaihtoehto sinulle.

Terrierien turkki on yleensä karkea ja se suojaa ihoa saaliiden raapaisuilta ja huonolta säältä. Useimmat terrierit ovat suhteellisen pieniä (joten ne voivat tunkeutua pieniin koloihin). Myös keskikokoisia terrierejä on olemassa, kuten myös suuria, esimerkiksi airedalenterrieri (säkäkorkeus noin 60 cm), joka tunnetaan terrierien kuninkaana.

Niiden vaistomaisen saalistusvietin vuoksi pitäisi olla erityisen varovainen, jos terrieri viedään taloon, jossa on kissa. Älä koskaan luota terrieriä hamsterin tai kaniinin vahdiksi. Terrierit rakastavat myös kuoppien kaivamista, joten hiekkalaatikkoon piilotetut lelut voisivat auttaa säästämään puutarhasi, ja vain syvälle kaivetut aitaukset estävät koiraa karkaamasta.

http://www.terrierijarjesto.fi/index.html

Minulla oli aikaisemmin Airedalenterrieri ja nyt ois sit pienempikokoinen Lakelandinterrieri jossa on potkua oujes. Terrierin kans eläminen on välillä hyvinkin haastavaa, mutta ah niin palkitsevaa. Ne ovat jääräpäisiä, sinnikkäitä, kiihtyvyys hurjaa ja älykäs tarkkaavainen katse seuraa jokaista liikettä, suihkuun et voi mennä etteikö toinen raavi oven takana.

Eli vesihullu, ( ainaki tämä Lakelandi, ja niin oli airiskin ) vahtii ohikulkijoita ja nukkuu peiton alla ♥ Siskollani on aivan upea Irlanninterrieri Otto, ja se on niin huikeenhyvä opettaja pienelle Lakelandpennulle joka kokeilee rajojaaan joka välissä. Edi on ollut paljon niillä hoidossa ja tälläkin hetkellä Otto on täällä mun luonani.  On hienoa huomata miten koiramaailmassa vanhempi näyttää nuoremmalle mallia miten toimia. Ja musta on niin hienoa nähdä että superjääräpäinen Edi tottelee Ottoa.

Täytyy kuitenkin muistaa että voimakastahtoinen koira vaatii hyvää mutta kovaa kättä. Yes they are cute mutta sisällä on suuri peto.

Sille ei auta lässyttää. Muuten on pulassa.

We are doing alright !

 

 

Share Button
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail