Perjantaina kuvattiin kauniin Jennan yo-kuvia Halkokarin rannan tuntumassa.

Upean sinisen auton kyydissä hän kurvasi paikalle, upee auto, eikä mikätahansa normiauto, vaan avo Cadillac vm 1970 !

Olin niinkuin hurmiossa. Seuraavana paikalle tuli äiti toisen rekvisiitan kanssa joka oli ihana Collie and the name was Stella. Auto, upea Jenna ja Stella, aurinkoa ja rantaa. Siinä päivän puzzlet joita yhdistämällä saatiin Jennan näköisiä kuvia.

Objektiivina oli tälläkin kertaa Canonin 70 – 200 2.8 IS L USM. Tosi kiva kuvaus, kiiretön ja mukava 🙂 Muotokuvaus on aina haastavaa ja mielenkiintoista, haastavaa siitä tekee valo. Harjoittelemalla oppii ja kerta kerran jälkeen kun huomaa että epäonnistumisia tulee vähemmän niin motivaatio kasvaa !

 

 

 Olen googlen suurkäyttäjä !

Tänään googlailin huvikseni muotokuvausvinkkejä, netti on täynnä hyvää asiaa, paljon turhaa mutta myös paljon erittäin hyödyllistä !

http://pelivara.com/tutoriaalit/ihmisten-kuvaaminen/

http://natgeo.fi/kw/kuvausvinkki

http://www.docendo.fi/tuote/951-0-36082-1

 ( pitää melkeen tilata, kohteena ihminen – muotokuvauksen käsikirja )

Mattias Klumin muotokuvausohjastusta : 

Hyvän muotokuvan ottaminen ei ensi kuulemalta vaikuta miltään maailman vaikeimmalta kuvaustehtävältä, mutta se edellyttää ennakkosuunnittelua, pohdintaa ja luovuutta.

Muotokuva poikkeaakin useimmista muista kuvausmuodoista juuri siinä, että sitä pystyy hyvin pitkälle pohjustamaan. Selvitä itsellesi, millaista henkilöä olet kuvaamassa.

Mieti, miten saisit kohteesi persoonallisuuden esiin esimerkiksi asennon, vaatetuksen ja ympäristön keinoin. Valmistaudu ajoissa, jotta kuvattavan ei tarvitsella odotella sopivaa paikkaa etsivää kuvaajaa. Älä liimaa kohdettasi kiinni seinään, koska silloin syvyysvaikutelma katoaa ja kuvasta tulee yksiulotteinen.

Varmista samalla, että tausta on rauhallinen eikä vie huomiota itse kuvauskohteelta. Laita kamera valmiiksi ja tarkista valaistus. Paras muotokuvausvalo on yleensä pehmeä luonnonvalo.

Aseta kameran suljin­ajaksi vähintään 1/160 sekuntia, jotta kuva ei tärähdä, ja aukoksi korkeintaan F4.0, jotta tausta jää tyylikkään sameaksi. Käytä lyhyttä teleobjektiivia (85–135 mm) tai vastaavaa zoomia, jos haluat ottaa kohteestasi perinteisen rintakuvan. Tarkenna kamerasi tarkasti lähimpänä kameraa olevaan silmään ja varmista kuvan terävyys, jotta tiedät takuulla, kuinka suuri osa kasvoista tarttuu kameraan terävästi.

Mielstäni olennaisinta on kuitenkin se että saata asiakkaan rentoutumaan ja tuntemaan itsensä itsevarmaksi. Opettele kuvaustekniikka kunnolla niin voit keskittyä olennaiseen ! 🙂

Share Button
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail