Siskollani on upeita Eurasierinpentuja ♥

Hänellä on blogi jossa hän on kirjoitellut kuulumisia ja elämästä Euraiser pentueen kanssa :

http://kristallikuunbelinda.blogspot.fi/

Ensi viikolla suuri osa pennuista lähtee uusiin koteihin ja voin vain kuvitella kuinka haikea niistä on luopua.

Mikä ihmeen EURASIER ?

Eurasier on saksalainen pystykorvainen koirarotu. Suomessa kanta on noin 700 yksilöä.

Eurasier on keskikokoinen ja tasapainoisesti rakentunut koira. Sillä on keskipitkä karhea karva. Eurasier voi olla melkein minkä värinen tahansa. Vain maksanruskea, valkoinen ja valkokirjava eivät ole rotumääritelmässä hyväksyttyjä. Urosten säkäkorkeus on 52–60 cm, ihanteellinen säkäkorkeus on 56 cm. Narttujen säkäkorkeus on 48–56 cm, kun ihanteellinen koko on 52 cm.

Luonne :

Eurasier on itsevarma, rauhallinen ja sillä on korkea ärsytyskynnys. Se on pidättyväinen vieraita kohtaan, mutta vihaisuus tai arkuus eivät kuulu rodun luonteenpiirteisiin. Eurasier ei hauku turhasta. Se soveltuu hyvin seurakoiraksi kaupunkiasuntoon ja perheeseen jossa on lapsia. Eurasier ei ole pelkkä ulkokoira. Se on suhteellisen helppo koulutettava eri harrastuslajeihin. Rotumääritelmän mukaan eurasierilla ei ole riistaviettiä, mutta sitä kuitenkin esiintyy joillain yksilöillä.

Origin :

Rodun kehitti Julius Wipfel yhdessä Charlotte Baldamuksen ja muiden rodusta kiinnostuneiden kanssa. Rotu syntyi vuonna 1960, kun chow chow ja deutscher wolfspitz (keeshond) risteytettiin. Rotuun on käytetty kerran myös samojedinkoiraa. Rotua on nimitetty aluksi wolf-chowksi. FCI hyväksyi eurasierin rotumääritelmän vuonna 1973. Ensimmäiset eurasierit tuotiin Suomeen 1980-luvun lopulla.

Lisäinfoo :

http://www.eurasierkerho.fi/

Share Button
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail