Jei we finally got it ! Odotus tuntui ikuisuudelta. Tulevaa reissua ajatellen tarvitaan reissukamera ja päädyttiin tähän Pentaxiin joka on saannu huikeet arvostelut ja täytyy sanoo että iltapäiväisen testimisen jälkeen ihan vaan sisätiloissa se tuntuu todellakin käteensopivalta ja hyvältä ostokselta !

Ajatella jos voisi kuvata vaikkapa  kaikki häät tällaisella pienellä 194 gramman kapistuksella. Se ois jo liian helppoo ! 🙂 Mutta varmasti aivan  loistava reissukamera !

Pentax Optio WG-2 nimettiin vuoden 2012 parhaaksi kovaa käyttöä kestäväksi kompaktikameraksi

Pentax Optio WG-2 – kameralla voidaan kuvata keskeytyksettä kahden tunnin ajan veden alla jopa 12 metrin syvyydessä (suojausluokka: IPX8 tai JIS Class 8). Optio WG-2 on myös äärimmäisen iskunkestävä kameraksi. Se kestää esimerkiksi pudotuksen 1.5 metrin korkeudelta* ja lisäksi kamera on tehokkaasti suojattu pölyä** ja muuta likaa vastaan. Kameran alin käyttölämpötila on -10°***. Pentax Optio WG-2 kestää myös voimakasta puristusta****. Kyseessä on siis kamera, joka ei jätä kuvaajaa pulaan vaativimmissakaan kuvaustilanteissa.

( * Pudotustesti on suoritettu Pentaxin omien standardien mukaan (pudotus 1,5 metrin korkeudesta 5cm paksuiselle vanerilevylle).

** Mitattu Pentaxin omien standardien mukaan (vastaa IPX6 tai JIS class 6).

*** Mitattu Pentaxin omien standardien mukaan.

**** Mitattu Pentaxin omien standardien mukaan

(kameraan on kohdistettu 100 kilon kuorma)

 Taustavalaistu CMOS-kenno vähentää merkittävästi kuvien kohinaa kuvattaessa suuremmilla ISO-arvoilla. Tämä ominaisuus täydennettynä ISO-arvolla 6400 sekä 16 megapikselillä tarjoaa luokassaan ennennäkemättömän kuvauselämyksen. Lisäksi Pentax Optio WG-2 – kamera on varustettu mielenkiintoisella hämäräkuvaukseen tarkoitetulla Handheld Night Snap – toiminnolla, joka ottaa haastavassa kuvaustilanteessa automaattisesti neljä kuvaa kohteesta ja työstää ne sitten yhdeksi hyvälaatuiseksi kuvaksi.

Pentax Optio WG-2 – kamerassa on suuri ja tarkka 3” LCD-näyttö, jonka kuvasuhde on 16:9. Näytön Anti-Reflection – käsittelyn ansiosta kuvien katselu onnistuu myös kirkkaassa päivänvalossa ja näyttö tarjoaa todella laajan 170° katselukulman.

Digital Microscope* -asetuksessa objektiivin ympärillä olevat kuusi led – valoa aktivoituvat antaen optimaalisen valon kuvauskohteelle. Toiminto vähentää lisäksi kuvien epätarkkuutta. Makrovalojen avulla voidaan käyttää myös hyödyllistä Self-Portrait Assist – toimintoa, jonka avulla kuvattavan henkilön kasvot osuvat aina kuvan sommittelussa oikeaan paikkaan.

* Digital Microscope – asetuksessa tiedostokoko on 2MP (kuvasuhteella 16:9).

Optio WG2-GPS kamerassa on uudelleen kehitelty GPS-moduuli, jota useat luonto- ja matkailukuvaajat tulevat varmasti arvostamaan. Sen sisäinen kello korjautuu automaattisesti paikallisaikaan ja lokitoiminto seuraa kuvaajan liikkeitä. GPS-toiminnon tietoja, kuten esimerkiksi reissun kulkua voidaan hyödyntää esimerkiksi Google Maps™ ja Google Earth™ -ohjelmissa.

Pentax Optio WG2 – kamera on varustettu suorituskykyisellä 5x zoomilla, joka vastaa 35mm formaatissa polttoväliä 28 – 140mm. Monipuolinen zoomi tallentaa ainutlaatuiset hetket upeiksi valokuviksi, oli kyseessä sitten maisemakuva tai potretti. 

Tämän poustauksen info lainattu sivulta :

http://www.pentax.fi/fi/group/5/product/15442/body/overview/digitaalinen-kompakti.html

 

Share Button
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail