Kävin tänään ystäväni luona kahvilla.

( And pardon my bad france. Piti itse keksiä french otsikko kun se näyttää niin hienolta. Ja kun googlekäätnäjästä ei ollut apua mentiin sokkona.)

Hänellä on hurmaava pieni kääpiöpystyorva, Fido 6 vuotta.

Fido meni kesken kuvaus-session kierimään lumeen, ihan niinku protestiks, ” hei mua ei nyt huvita istua ja hymyillä tässä, mä meen kierimään lumeen ! ”

Keskity silmiin, sielun peili. Uskaltaudu lähelle kohdetta. Pyydä omistajaa auttamaan jotta saat koiran katseen ylös, sivulle, harjoittele eri ääniä, löydä se oma juttusi jolla saat koiran huomion. Paikalla ei aina ole väliä, vaan valolla, nämä kuvat otetiin ystäväni talon pihalla.

Olin juuri tulossa kuvaamasta ihanaa bayvatsaa ja kamera oli autossa. Otin samalla muutaman kuvan Fido herrasta joka satttuu olemaan erittäin kuvauksellinen koira. Astetta oudommat ääntelyni sai 6-vuotiaan Fidon kääntämään päänsä kallelleen ja katsomaan kameraan muutaman kerran.  Ens kuussa tulee vuosi rakkaan Airedalenterrierini, Oscarin poismenosta. Eään se ei niin satu, ikävä on kyllä.

http://www.sonjahagstromphotography.com/2012/04/18/r-i-p-rolf-my-beautiful-airedale/

Epäilemättä tähänastisin rankin kokemukseni koskaan. Oscar, tai niinkun minä häntä kutsuin, Ruffu. Oli vain 7 vuotias kun hänet piti lopettaa. Toivottavasti tämä uusi, vuoden ikäinen energiapakkaus Edi saa elää paljon paljon pidempään Anyways, Fido on aivan ihana, ja yhtä temperamenttinen kuin aina. Simply Charming ! 

Miten saat koiran pään kallelleen  kun kuvaat sitä ?

Ole itsevarma, käytä typeriä ääniä ja tarpeen vaatiessa makupaloja ja ääniä. Mutta makupala innostuttaa monesti liikaa, kun pidät niitä typeriä ääniä, ole valmiina. Voi olla että sinulle tarjoutuu vain one shot. Monesti koirat eivät jaksa kauaa keskittyä.

A dog is the only thing on earth that loves you morethan you love yourself.

Koirallakin voi mennä silmät kiinni. Voi toki olla että Fido tässä vain nautiskeli. Mutjoo, usein kun oon kuvannu koiraa niin silmät on monessä räpsyssä ollu kii, ihan niinkuin meillä ihmisilläkin !

Ostin viime talvena lemmikkikuvauskirjan jossa on kivoja vinkkejä.  Ei ollu kallis ja löytyy esim bookplus.fi osotteesta.

Tässä fotauksessa käytin Canonin 24-70 2.8 objektiivia, se nyt sattu oleen kii kamerassa eikä ollut muuta mukana. Jos oisin valinnu niin ehkä Canonin 70-200 2.8. Jokainen karva erottuu.

 

 

 

 

Share Button
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail