Miksi koiraa hierotaan ?

Hieronta sopii pääsääntöisesti kaikille koirille rotuun, ikään ja aktiivisuustasoon katsomatta. Erityisesti aktiivisesti harjoittelevat ja kilpailevat koirat hyötyvät hieronnasta. Kova fyysinen rasitus synnyttää aina lihaksistoon kuona-aineita, jotka lihakseen jäädessään heikentävät lihaksen toimintakykyä ja voimaa. Kova harjoitus vaatii palautumista ja lihaksistosta huolehtimista.

Hierontaa voidaan myös käyttää apuna koiran yleisen rentoutumisen saavuttamiseksi, myös ihan tavallisella koti-koiralla, sekä harrastuskoiralla. Toisaalta se voidaan kohdistaa tiettyihin ongelma-alueisiin tarpeen mukaan. Esim. leikkausten jälkihoitona tai muiden särkytilojen helpottamiseen. Hieronnalla voidaan myös helpottaa nivelrikosta kärsivän koiran elämää. 

KOTIKOIRAT:

Kotona olevan koiran lihakset saattavat jumiutua, aivan kuten meillä ihmisilläkin pelkästä olemisesta. Koirasi saattaa olla alakuloinen ja kankea. Ulkolenkit ja leikkiminen ei enää kiinnosta. Hieronnalla saadaan lihakset rentoutumaan ja koirasi voi paremmin. Koira kaipaa yhtä paljon hemmottelua kuin sinäkin. Hieronnalla pystytään tyynnyttämään stressiherkkää koiraa.

NÄYTTELYKOIRAT: Hieromalla ja rentouttamalla lihakset ennen näyttelyä, saadaan koiran liikkeet vapaammiksi ja pidemmiksi. Paikalla seisonta on ryhdikästä mutta rentoa. Koira esiintyy iloisesti ja nauttii esiintymisestä. 

KILPAKOIRAT: Kilpaileva koira tarvitsee säännöllistä lihashuoltoa pystyäkseen kilpailemaan täysipainoisesti ja välttymään loukkaantumisilta. Hieronnan avulla pidetään lihakset kunnossa ja ennalta ehkäistään urheilevan koiran lihasvammoja. Hierontaa voidaan käyttää kilpailuun valmistavana tai palauttavana. 

 

 

Käytin tänään Oscariani koirahierojalla täällä Kokkolassa, Anu on todella taitava, rauhallinen ja luotan hänen taitoonsa 100 %.

Niin tuntu Oscarikin tekevän, niin onnellinen se taas oli ku tunnin oli ollu hierottavana. Vaikka välillä sattu niin vanha viisas ärjy ymmärsi että hänelle tehdään kuitenkin hyvää. Erittäin juminen & kipuileva terrieri saa uuden kivuttoman elämän ♥ Tein lupauksen tänään Oscarille ja itselleni, jatkossa se pääsee hierontaan vähintään muutaman kerran kuukaudessa.

 

Lihasjännitystä ja vammoja voidaan ennaltaehkäistä säännöllisellä venyttelyllä sekä hieronnalla. Hieronnalla voidaan edesauttaa lihasten notkeutta ja vetreyttä ja pystytään rentouttamaan lihaksia ja palauttamaan se kovasta rasituksesta nopeammin. Lisäksi lihaskudoksen kovettumia ja arpikudosta voidaan pehmentää, samoin kuin estää kiinnikkeiden syntyä leikkauksien jälkeen ja palauttamaan lihasten normaali liikkuvuus ja joustavuus.

Kaikkia koiria ei kuitenkaan voida hoitaa. Vaikeasta sydänviasta kärsivää tai tiineenä olevaa koiraa ei ole suositeltavaa hieroa. Myös pennut ( alle 6kk), jotka ovat kehittymisvaiheessa eivät vielä tarvitse hierontaa. Myös muita sairauksia löytyy, jolloin koiraa ei voida hieroa.Vaikka koira olisi sairas voidaan sen oloa helpotaa hieronnalla. Varmistan hieronta kunnon jo hieronta-aikaa varattaessa, ettei koiralla ole hierontaa estäviä vaivoja tai vaurioita.

On hyvin yksilöllistä kuinka usein hieronta tulisi uusia. Terveelle kotikoiralle yksi käsittely puolessa vuodessa saattaa riittää pitämään paikat kunnossa, kun taas urheileva koira saattaa kaivata viikoittaista lihashuoltoa.

 

Lähde : http://www.koirahieronta.com/ → Erittäin paljon hyvää asiaa koirahieronnasta ja hieronnan vaikutuksista ! 


 ps. Cuz your dog is worth it ♥

Share Button
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail